BY IISALMI – Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.

Iisalmessa uskotaan, että ihmeet syntyvät yhdessä. Tästä perusajatuksesta Iisalmessa on syntynyt yhteinen By Iisalmi –allekirjoitus, jolla myös Petterinkulma Oy haluaa omaa toimintaansa ohjata kohti yhteistä hyvää. Kaikki By Iisalmi –kumppanit työskentelevät kaupunkimme puolesta niin, että se tunnetaan nyt ja tulevaisuudessa ihmeitä tuottavana, hyvinvoivien ihmisten ja yritysten yhteisönä, jossa arvostus ruokkii positiivista onnistumisen kierrettä. Kaupunkina, jossa on ihmeen hyvä yrittää ja elää. Me Petterinkulmalla luonnollisesti annamme panoksemme tähän elämisen ja hyvinvoinnin näkökulmasta; haluamme tarjota turvallista ja helppoa vuokra-asumista kaikille iisalmelaisille kohtuulliseen hintaan. Tarjoamme viihtyisiä ja siistejä koteja, jotka sopivat kaikenlaisiin tarpeisiin. Annamme siis ihmeentekijöille puitteet elää ihmisenmyötäistä elämää Iisalmessa.

Yksi hieno konkreettinen esimerkki By Iisalmi –yhteistyöstä on Koeasumisen kampanja, joka on toteutettu vuosittain vuodesta 2019 saakka. Kampanjassa Iisalmen kaupunki, Petterinkulma Oy, Ylä-Savon ammattiopisto sekä moni muu By Iisalmi –yhteistyökumppani yhdistävät voimansa ja houkuttelevat Iisalmeen uusia tekijöitä tarjoamalla huipputyötä ja ilmaista tai huippuedullista asumista koko kesäksi. Petterinkulma kantaa kortensa kekoon kampanjassa tarjoamalla koeasukkaalle hänen tarpeisiinsa mitoitetun asunnon veloituksetta koko kesäksi, ja Ylä-Savon ammattiopiston sisustusalan artesaaniopiskelijat remontoivat ja kunnostavat asunnon tulevan koeasukkaan toiveiden mukaisesti. Täysin ilmaiseen koeasumiseen valitaan yksi henkilö, jonka tehtävänä on kesätyönsä ohella jakaa kokemuksiaan Iisalmesta sosiaalisen median puolella Instagramissa @koeiisalmi –tilillä sekä osallistua kaupungin viestinnän sisällöntuotantoon ja toimia yhteistyössä myös median kanssa. Koeasumisen kampanjassa on myös lähes ilmaisen koeasumisen mahdollisuus, jossa ei ole edellä mainittuja viestintävelvoitteita. Lähes ilmaisessa koeasumisessa Petterinkulma tarjoaa Iisalmen seudulle kesätöihin tuleville huippuedullista soluasumista hintaan 100€/kk.

Ensimmäisenä koeasumisen kesänä 2019 Iisalmeen saapui Emma Heinonen, joka muutti Tukholmasta Iisalmeen työskennellen kesän Iisalmen Sanomissa. Kesällä 2020 saimme koeasukkaaksi joensuulaisen oikeustieteiden opiskelijan Jaana Kesselin, joka teki kesän töitä Säästöpankissa. Kesälle 2021 koeasukkaaksi valikoitui Juho Mark Lappeenrannasta, ja kesän hän työskenteli Normetilla. Juhon mukana Iisalmea tuli koeasumaan myös tyttöystävä ja pariskunnan koira. Vuoden 2022 koeasukas oli puolestaan helsinkiläinen eläinlääketieteen opiskelija Kristiina Kukkoniemi, joka oli kesätöissä Faballa. Toistaiseksi tuorein koeasukas on Reetta Sojakka Helsingistä, joka työskenteli kesän ajan Iisalmen kaupungin varhaiskasvatuspalveluissa.

Lue lisää koeasumisesta täältä: www.iisalmi.fi/koeiisalmi

Katso videolta vuoden 2022 koeasukkaan tunnelmia menneestä koeasumisen kesästä!