KILPAILU: Vedensäästötalkoot 2023

16.01.2023

Lähde mukaan pienentämään vedenkulutusta yhdessä muiden petterinkulmalaisten kanssa – eniten kulutustaan pienentäneen talon asukkaat palkitaan pizzalahjakorteilla!

Näinä aikoina energiansäästö on erityisen tärkeää, ja myös me Petterinkulmalla haluamme pyrkiä siihen. Lähde sinäkin mukaan pienentämään vedenkulutusta yhdessä muiden petterinkulmalaisten kanssa – osallistu vedensäästötalkoisiin!

Tiesitkö, että n. 85 % Petterinkulman taloista vesi sisältyy vuokraan? Näissä taloissa kulutetaan 146 litraa vettä asukasta kohden vuorokaudessa. Määrää voi verrata vesimittareilla varustettuihin taloihimme, joissa vuorokausikulutus on vain 117 litraa asukasta kohden -> Ero on siis HUOMATTAVA!

Mittaamme vedenkulutusta talokohtaisesti vuosittain. Haastamme kaikki Petterinkulmalla asuvat pohtimaan omaa vedenkulutustaan ja pyrkimään vähentämään sitä – keinot tähän ovat monet: Voit esimerkiksi lyhentää suihkussa käyntiä ja välttää turhaa veden laskemista saippuaa/shampoota levittäessä, pestä vain täysiä koneellisia pyykkiä tai tiskejä, sulkea vesihanan hampaiden pesun ajaksi, jne.

Vuoden 2023 lopussa vertaamme Petterinkulman talojen vedenkulutusta alkuvuodesta mitattuihin tuloksiin. Eniten vedenkulutustaan pienentäneen talon asukkaat palkitaan pizzalahjakorteilla! (Huom. enimmäismäärä 4 kpl / talous.) Kilpailussa ei ole siis väliä, sisältyykö vesi vuokraan vaiko ei, koska seuraamme kilpailussa päämittaria eli koko talon vedenkulutusta.