Jääkiekkoa ja helppoa asumista Iisalmessa – haastattelussa IPK:n pelaajia

04.03.2021

Iisalmen Peli-Karhuissa pelaa kiekkolahjakkuuksia ympäri Suomen, jopa ulkomailta asti. Puolustaja Ville Järvinen on kotoisin Tampereelta, ja hän myöntää kokoeron olevan selkeä Iisalmen ja hänen kotikaupunkinsa välillä. ”Iisalmi on kuitenkin sopivan pieni ja sopivan iso tietyllä tapaa. Kyllähän täältä löytyy hyvät ja monipuoliset palvelut, vaatekauppoja ei ehkä niinkään, mutta nykyään kaikki tulee muutenkin tilattua netistä”, Järvinen summaa. Hänen Ranskasta kotoisin oleva joukkuetoverinsa, hyökkääjä Bastien Maïa on samoilla linjoilla: ”Ison kaupungin kasvattina Iisalmi tuntuu toki pieneltä, mutta on vaikuttavaa, miten täältä löytyy kaikki tarvittava ja enemmänkin kaupungin kokoon nähden.”

Kun tulee puhe Iisalmen liikunta –ja harrastusmahdollisuuksista, alkavat molemmat pojat kehumaan tarjontaa vuolaasti: ”Itse olin positiivisesti yllättynyt, miten kaikki urheilu- ja liikuntamahdollisuudet löytyvät jäähallin välittömästä läheisyydestä. Liikuntahalli, kuntosali, uimahalli..kaikki ihan vierekkäin! Vaihtoehtoja kyllä löytyy tarpeeksi, kunhan jokainen vain löytää itselle mieluisan vaihtoehdon”, Ville aloittaa. ”Itse koen, että tämä kaupunki elää jääkiekon ympäröimänä, että se on yksi tärkein urheilulaji täällä. Ja kuten Ville sanoikin, kaikki liikuntamahdolliset löytyvät näppärästi tästä läheltä, hyvästä ympäristöstä”, Bastien täydentää.

Bastien on asunut Petterinkulman vuokra-asunnossa koko Iisalmessa olonsa ajan. Millaisia eroja hän näkee vuokra-asumisessa Suomen ja kotimaansa Ranskan välillä? ”Kuten varmasti täälläkin, asunnon sijainti vaikuttaa hintaan ratkaisevasti. Jos otat asunnon isosta kaupungista, kuten vaikka Pariisista, saat maksaa todella kovaa hintaa pikkuruisesta yksiöstä. Näkisin siis, että hintataso on eri luokkaa näiden kahden välillä yleisesti ottaen”. Myös vuokra-asuntojen siisteys ja yleinen puhtaus Suomessa saa kiitosta Bastienilta: ”Sanoisin, että ihmiset kunnioittavat täällä enemmän vuokrattavia asuntoja, koska asunnot ovat hyväkuntoisia ja siistejä. Ihmiset täällä eivät halua asettua likaisiin tai huonokuntoisiin oloihin asumaan. Yleisesti ottaen olen siis nauttinut paljon Suomessa asumisesta”.

Petterinkulman asunnot eivät ole poikkeus, ja pelaajanuorukaisella onkin vain positiivista sanottavaa Iisalmelaisesta vuokra-asumisesta: ”Minä todella viihdyn täällä! Tämä lienee paras asunto, johon olen päässyt joukkueen kautta koko urani aikana”, Bastien naurahtaa. ”Kun saavuin asuntoon ensimmäistä kertaa, kaikki oli siistiä ja modernia. Minulle erityisen tärkeää oli myös siistikuntoinen keittiö, koska ravitsemus on merkittävä osa jääkiekkoilijan elämää. Kaiken ollessa siistiä ja kunnollista, kotona olosta nauttii enemmän”, perustelee hyökkääjätähti. Petterinkulman kanssa asiointi ei myöskään herätä yhtään poikkiteloista sanaa Bastienissa: ”Ei ole ollut mitään ongelmia, kaikki on sujunut hyvin. Eikä minulla ole mitään huomautettavaa asunnosta”. On hienoa kuulla, että myös Ranskasta asti saapunut IPK:n vahvistus kokee asumisen helpoksi meillä Petterinkulmalla!            

Kuvassa IPK:n pelaajat Bastien Maïa ja Ville Järvinen.
Bastien Maïa (vas) ja Ville Järvinen (oik) ovat viihtyneet Iisalmessa.