Tervetuloa Iisalmeen!

Edullista asumista Iisalmessa

Petterinkulma Oy on Iisalmen kaupungin vuonna 1965 perustama ja omistama osakeyhtiö, jonka tehtävänä on tuottaa ja ylläpitää vuokra-asuntoja Iisalmen kaupungin alueella. Yhtiöllä on asuntoja yli 1400 eri puolilla kaupunkia.

Kaupungin omistamana yhtiönä voimme tarjota asukkaillemme turvatun ja pitkäaikaisen asunnon koko eliniäksi.

Erilaisia asuntoja ja talotyyppejä

Yhtiön kohteissa on edustettuina eri talotyyppejä; rivitaloja, kerrostaloja ja muutama omakotitalokin. Huoneistokokoja on yhdestä huoneesta neljään huoneeseen ja keittiön asuntoihin. Elämäntilanteen, perhekoon tai työpaikan muuttuessa asuntoa voi vaihtaa keskenään toisen Petterinkulman asunnossa asuvan kanssa.

Normaaliasuntojen lisäksi omistamme opiskelija-asuntoja, joita voidaan vuokrata kesäaikaan myös muille kuin opiskelijoille. Opiskelija-asunnot ovat pääsääntöisesti ns. soluasuntoja, joskin opiskelijaperheille on saatavilla myös perheasuntoja.

Edullisia ja hyväkuntoisia asuntoja

Henkilökuntaamme kuluu yli kolmekymmentä kiinteistöalan ammattilaista. Tuotamme itse lähes kaiken kiinteistöjen ylläpitoon liittyvän palvelun (isännöinti, kiinteistönhoito, remontit ja siivous). Jätehuolto ja lumityöt kilpailutetaan ja ostetaan urakoitsijoilta.

Asuntojen kunnosta pidetään hyvää huolta ja asunnot tarkastetaan määräajoin sekä kunnostetaan tarpeen mukaan.

Asukkailla on mahdollisuus remontoida asuntoa myös omatoimisesti yhtiön suostumuksella.

Asukastoiminta - asumisen laadun tae

Petterinkulma Oy:ssä on sovellettu asukasdemokratiaa käytäntöön jo vuosia. Asukkaat valitsevat keskuudestaan asukastoimikunnat, jotka voivat vaikuttaa yhteistyössä vuokranantajan kanssa moneen asumiseen liittyvään asiaan ja ongelmaan.

Toimikunnat ovat päättäneet parvekelasituksista, kaapeli tv:stä, pesutupien käytöstä, pitäneet grilli-iltoja yms. sekä antaneet aina lausuntonsa oman vuokranmääritysyksikkönsä vuokrista.

Asukkaiden toiveet huomioidaan myös päätöksenteossa, sillä viisijäsenisessä hallituksessa on kaksi asukkaiden esittämää edustajaa.